Avis Sandaya, Campings 4 et 5 étoiles en Europe du plus récent au plus ancien

Camping Sandaya Les Vagues Vendres

Super vacances

Super vacances. Le personnel au top et très pro

Par Anthony il y a 4 mois

Village Vacances Sandaya Cap Sud Venzolasca

Nous avons passé un excellent séjour au Camping Cap Sud ! Le site est magnifique, très bien entrete

Nous avons passé un excellent séjour au Camping Cap Sud !

Le site est magnifique, très bien entretenu et d?une propreté irréprochable.
Les enfants ont adoré le club : les animateurs sont adorables, bienveillants et toujours souriants, un vrai bonheur pour les familles.

La piscine avec ses toboggans est top ! Petit bémol : le sol du bassin est assez râpeux, ce qui peut abîmer les pieds et les maillots.
L?accès direct à la plage est aussi un vrai plus, super pratique et très agréable.

Nous avons été un peu déçus de ne pas pouvoir assister au forum d?accueil à cause de la pluie, il n?a pas été reprogrammé, ce qui est dommage car c?est toujours un bon moment pour bien commencer le séjour.

Côté restauration, rien à redire : le restaurant, le snack et la pizzeria proposent des plats très bons et variés. C?est un vrai confort sur place.

Petit point à améliorer : la laverie. Sur 5 machines, seules 3 fonctionnaient, et elles étaient très souvent occupées.

Notre principal regret concerne l?arrivée dans les logements : les hébergements ne sont accessibles qu?à partir de 18h, parfois même plus tard, ce qui fait vraiment tard quand on a fait plusieurs heures de route.

Un grand merci malgré tout aux équipes de l?accueil : les filles sont adorables, à l?écoute, et font tout leur possible pour satisfaire les vacanciers. On sent leur implication, et ça fait toute la différence !

Par Julien il y a 4 mois
Expérience prouvée le 06/07/2025

Camping Sandaya Séquoia Parc Saint-Just-Luzac

Uitstekende vakantie

Als Vlaams gezin waren we op zoek naar een zomervakantie met onze dochter van drie. Vliegtuigvakanties bleken overal te duur, dus smeten we ons op onze allereerste camping ooit. Al snel kwamen we de website van Sandaya tegen. Het boeken ging erg gemakkelijk en je kreeg heel wat informatie. We kozen voor een verblijf van twaalf dagen in een Cottage design met vier schelpjes en airco. Met een klein hart vetrokken we begin juli, want we lazen toch wel heel wat negatieve commentaren online. Eerste kleine minpuntje: het pas ontvangen van de sleutel om 18u is best laat. Zeker met een jonge dochter, dan heb je weinig tijd om alles te instaleren om haar te laten slapen. Langs de andere kant begrijpen we het wel dat het héél wat werk vraagt om alle accommodaties tijdig klaar te krijgen. Dankzij de fast-check-in op voorhand via de app, ging het inchecken zeer snel. Ik spreek Frans, mijn vrouw niet. De vriendelijke dame aan de receptie deed dan ook de moeite om een mix van Frans/Engels te spreken. Daarna mag je met de auto tot aan de accommodatie. En dat is meteen het tweede kleine minpuntje: heel wat kinderen lopen, steppen en fietsen zonder ouders over de weggetjes. Wat potentieel gevaarlijke situaties kan opleveren. De auto mocht ook blijven aan een centraal parkeerpuntje bij de cottage. Het huisje zelf is subliem. Wie hier commentaar op heeft is echt een koekwous. De airco is héél erg welkom. Er hangt één unit in de woonkamer, wanneer de deuren openzet van de slaapkamers is hij krachtig genoeg om alles goed af te koelen. De airco en elektriciteit werkt met een switch die de sleutel nodig heeft van het huisje. Wij lieten die gewoon draaien wanneer we overdag weg waren. De matrassen in onze design cottage waren zéér goed. Lang geleden dat ik zo goed sliep. Wij hadden huisje A151 en hadden geen enkele last van lawaai, en ook qua muggen viel het zeer goed mee. Binnen sowieso al door de airco. Wel hadden we in de badkamer enkele rode spinnetjes elke avond. Maar die klopten we met plezier dood als een soort extra avondactiviteit. Het zwembad zelf is prachtig voor kinderen. Online lazen we dat het ijskoud was. Dat is sterk overdreven, het stuk met de waterversnelling is zelfs verwarmd. Toegegeven het zijn geen Centerparcs-temperaturen, maar als de buitentemperatuur boven de 25° ligt is het echt aangenaam om te zwemmen. Indien toch te koud, kan je ook naar het binnengedeelte (het geluid moet je erbij nemen dan) Je hebt enkele stukken met een speelwaterhuis en kleine glijbanen, perfect voor de kleintjes. Ik las ook online dat er superstrenge redders waren die kinderen afblaften, daar hebben wij niets van gezien. Toen onze dochter viel, heeft een erg vriendelijke redder haar prima verzorgd, waarvoor dank. Zoals overal in Frankrijk mag je geen losse zwemshort aandoen, maar hier en daar zag ik er toch ene. Verder vind je ook nog een leuke plaza waar de bar en het podium staan. Hier kwamen we elke dag ons drankje nuttigen. De meeste cocktails kosten €10 wat erg betaalbaar is, bier is naar Belgische normen duur, maar al de rest is betaalbaar.. Een shout-out naar het bar-team, want ze werken hard en leveren prima kwaliteit af! Rond 18u startte hier altijd een 'apero-game'. Dat brengt ons naadloos over tot het animatieteam. Een team dat aanwezig is, maar niet te pushy zoals op vele all-in-hotels. Ze doen de moeite om Engels te spreken, maar de animaties zijn toch erg Frans gericht. Bij het raden van bekendheden, liedjes, filmpjes moet je voor 75 procent van de antwoorden toch Frans zijn. Nu, niets grappiger dan om 18u genieten met je lekkere cocktail aan €10, perfect klaargemaakt door de bar en lachen met de gekke Engelse vertalingen en uitspraken van de animatie. Geen slecht woord trouwens over hen, want ze geven alles. Zo ook op het informatiemoment de zondagavond, waar ze staan te dansen bij 29°, vol energie en daarna massaal een tafel klaarstomen voor een gratis cocktail voor elke gast. De vrouwelijke verantwoordelijke van het animatieteam kent haar vak en beschikt over de juiste vibes. Zelf was ik vijf jaar verantwoordelijke bij Club Med, zij zou daar zeker kunnen meedraaien! Daar zagen we ook voor het eerst de campingdirecteur, een vriendelijk persoon. Ook de gratis kinderboerderij en de vele speelpleintjes waren erg geliefd bij onze dochter. Ter plaatse heb je een Snack-mogelijkheid waarbij je op de app pizza en pasta kunt bestellen. De pizza was lekker, de pasta mist wat smaak en mag wat meer saus krijgen. De frieten zijn, voor Frans te zijn, zeker niet slecht. Zorg wel dat je reserveert, want op een drukke dag, kan je wachttijden krijgen tot veertig minuten... Ook heeft Sequoia een eigen restaurant. Reserveren kan ter plaatse vanaf 16u30. Eten kan vanaf 18u00. Bij mooi weer kan je erg aangenaam buiten eten, de laatste dag was wat frisser en dan aten we binnen. Het onthaal gebeurt door de verantwoordelijke van het restaurant, een zéér professionele en vriendelijke jongeman. Ook het team zelf krijgt een pluim. We zaten nauwelijks neer en onze dochter kreeg al een kleurplaat en kleurtjes. Binnen het kwartier hadden we onze drankjes en voorgerecht, geserveerd door zeer vriendelijke jongedame. De kaart is erg betaalbaar, voor €11 heb je een Kids-menu (gerechtje - drankje - dessert) enkel vreemd dat er voor de kids een Cola regular, appelsap of grenadine. Niet alle kinderen drinken dat, zeker erg jonge niet. Maar aangezien water sowieso gratis, malen we daar niet om. Ik betaalde €25 voor een correcte Entrecote met frietjes, mijn vrouw nam Linguini met tartufata aan €16 en die had héél wat meer smaak dan de pasta van de snack. De steak haché voor de kleine was wat droog uitgebakken en Frans gehakt heeft een heel andere smaak dan Vlaams. Die beviel haar niet echt. De tweede keer namen we gepaneerde kip voor de dochter, die vond ze stukken beter. De tweede keer hadden heel wat gasten niet gereserveerd, en wilden ze per se buiten eten, ze deden daar ook erg lastig over (waarschijnlijk Parijzenaren) tegen de vriendelijke verantwoordelijk. Ik stelde hem voor onze plaatsen buiten af te staan want het stoorde ons niet om binnen te eten. Als bedanking kregen van hem een pichet wijn cadeau. Een beetje vriendelijkheid loont dus altijd. Topteam in het restaurant! Ik had mijn vrouw ook een behandeling cadeau gedaan bij de SPA. Ik ben zelf ook gediplomeerd masseur, maar overal we gaan, kijken we altijd even over het muurtje. Je vindt een uitgebreid SPA-menu op de app, en de weken voordien krijg je al uitgebreide info. De prijzen zitten ergens in de oranje zone. Zo betaalde ik €80 voor een detox-behandeling van een uur. Je krijgt daarbij één uur extra toegang (voor de behandeling) tot de SPA zone met een hamam, sauna, jacuzzi, regendouche en een dakterras. Je krijgt een badjas en gratis thee en water. Mijn vrouw was erg tevreden en loofde de kennis en ervaring van het SPA-team! Op dag twee gingen we langs in het info-toerisme-punt (tegenover de receptie). We werden daar ontvangen door een erg vriendelijke dame die de tijd nam om ons te helpen op een erg rustige manier. We boekten E-bikes voor twee dagen en de uitstap een naar een oesterkwekerij. Ze voorzag ons van alle informatie en beloonde onze dochter ook nog met Koolaya stickers. Helaas zit deze persoon maar één dag in het info-punt, de andere dagen werkt ze aan het onthaal. Maar haar vriendelijkheid zal ons altijd bijblijven. Beetje in fel contrast met de hoofdverantwoordelijke van het info-punt die nogal nors en direct overkomt. Door omstandigheden hadden we graag de E-bike reservatie omgezet van twee dagen naar één dag. We gaven dit aan enkele dag op voorhand, maar dat werd beantwoord met één korte zin: ' Je ne rembourse rien'. Nochtans is er een enorme vraag naar fietsen, want een VTT huren lukte niet meer bijvoorbeeld voor de twaalf dagen. Ik begrijp dat het vervelend is wanneer een annulatie de dag zelf zou gebeuren, maar tot een aantal dagen ervoor zou je moeten kunnen werken met een reservelijst waarmee je gratis kan annuleren of tegen een percentage. Zo kan je andere mensen die toch nog hopen op een fiets, toch gelukkig maken. Ik boekte uiteindelijk zelf een VTT in Ronc Les Bains (op tien minuutjes) bij Fat Sandbikes 17. Voor nauwelijk €10 krijg je een halve dag een degelijke VTT (opgelet geen bidonhouder of houdertje voor je Garmin). En er start daar een prachtige maar pittige rode piste van 30km (parcours nummero 4) Een aanrader! Met onze E-bikes gingen we naar Marennes Plage (een mooi aangelegd strand), Chateau Mélusine (een oud kasteel, aanrader voor de kinderen! en een oesterkwekerij. Het resort heeft zijn eigen supperte waar je de basis kan vinden in zowel voeding als non-food. Maar je betaalt er de typische resort-prijzen voor. Op amper vijf minuten heb je in Marennes een E.Lerclerc hypermartk die ook een afzonderlijke visafdeling heeft met prachtige producten. Aangezien de kamping houtskool verbiedt, haalde ik bij Lerclerc ook een gasfles om aan te sluiting op de Plancha die ik meehad. In de streek bezochten wij de vele marktjes van Ronc Les Bains tot La Tremblade. De mooiste is die van Le Château-d'Oléron waar je het fort ook gratis kan bezoeken. We bezochten ook de Zoo van Palmyre, een prachtige Zoo waar je de dieren kan voederen met popcorn. Kortom, wij beleefde tegen alle verwachtingen in 12 zéér leuke dagen in een prachtige omgeving die nog héél veel te bieden heeft. Wij komen zeker terug naar de zone, wellicht bij Sandaya, maar misschien in L'Orée du Bois om eens een andere camping te zien. Bedankt aan de hele Sandaya-fam! David

Par Davy il y a 4 mois
Expérience prouvée le 09/07/2025

Camping Sandaya Le Grand Dague Atur

Het enige minpuntje was de schoonmaak op het einde. We hadden alleen een emmer en borstel om schoon te maken. Als we er naar vroegen kregen we alleen een dweil. Geen aftrekker of producten.

Par Nathalie il y a 4 mois

Camping Sandaya Valencia

Este camping es cómodo y recibes lo que ofrece! La limpieza de los baños está muy bien, las limpiadoras están constantemente limpiando y se agradece muchísimo. El bar como siempre una delicia, el personal que lo lleva es genial, de verdad, es un placer ir allí a comer, cenar o tomarse algo. Menú muy aceptable , los camareros/as muy serviciales y siempre con sonrisa!
Este camping el único "PERO" que tiene, es que no consiguen acabar con el problema de las cucarachas y es una lata encontrártelas hasta en las parcelas más alejadas de los baños. Son un suplicio, te las encuentras en todos los lados. Si consiguieran acabar con ellas, sería un gran camping!

Par Lorena il y a 4 mois

Camping Sandaya Escale Saint-Gilles Bénodet

Zeer verzorgde en nette camping, heel mooie bungalow, goede winkel en mooi zwembad met gezellig terras.

Par Ton il y a 4 mois

Camping Sandaya le Truc Vert

Overall we enjoyed our stay. The facilities were modern and well maintained, we enjoyed the meals we eat in the bar, and the staff were friendly.

Par Andy il y a 4 mois

Camping Sandaya Le Col Vert Vielle Saint Girons

satisfait de notre sejour aussiibien de l accueil du personnel des services proposes du logement en fait satisfait de tout une mention pour thomas maitre nageur qui s est occupe de sacha.

Par Alain il y a 4 mois

Camping Sandaya Les Alicourts Pierrefitte-sur-Sauldre

Les prestations de ce camping ne méritent pas les 5 * problèmes d'hygiène dans le logement pourtant très récent et très bien agencé. Crottes de souris, moisissures. Défaut de communication à l'accueil. Le personnel ne sait pas guider vers les activités extérieures. Très peu d'animations le soir pour les adultes et pas dignes d'un 5* Dommage car parc aquatique et espaces verts magnifiques, camping surtout adaptés aux petits. Nous ne reviendrons pas

Par Delphine il y a 4 mois

Camping Sandaya Les Vagues Vendres

Dégradation de la qualité de service et d'hébergement. Hébergement très sale à notre arrivée, presen

Dégradation de la qualité de service et d'hébergement. Hébergement très sale à notre arrivée, présence de souris dans les placards de cuisine, nous avons demandé à ce quelqu'un vienne constater , personne n'est venu, nous avons passé la semaine avec notre souris , à ne pas pourvoir ranger nos affaires dans le placard , nous avons donc laissé la nourriture sur la table , le 1er jour une dame est revenu faire le ménage (toiles darraignees innombrables, placards sales, sol également...) elle est venu avec seulement un balais , à fait les toiles d'araignée sans me laisser le temps d'enlever mon stock de nourriture de la table tout est tombé dessus et dune telle vigueur que jai cru que les ampoules allaient etre cassées , elle a balayé les placards... bref j'ai dû refaire le ménage. La piscine mal nettoyée, les jets des structures enfants allumés quand ils y pensaient , éteint quand ils y pensaient également, nous logions juste à côté du local piscine, autant dire que le bruit des jets pas éteint la nuit nous a empêché de dormir, et la porte du local était cassée et ouverte au public dangereux pour les enfants, la barrière en metal de séparation du coin bebe et enfant à la piscine était cassée et rouillée, il a fallut que des parents le signalent pour qu'elle soit retirée. Le service au bar/glacier, rupture de certaines glaces, pour la semaine évidement sinon ce n'est pas drôle, les diabolos servis dans des verre à ricard (soit demi dose mais au même prix) une dose normale c'est 25cl ! Nous avons finalement été faire des courses , stock de glaces et de boisson, et n'avons plus été au bar. Nous venions depuis nombre d'année dans ce camping et constatons avec désolation qu'il est en train de partir à la dérive sur tous les plans. Quel dommage ! C'était, à contre cœur, notre dernière année au camping les vagues. Et, Si ma caution n'est pas restituée alors que personne n'est venu constater, ce sera également notre dernière année chez Sandaya.

Par Alexia il y a 4 mois
Expérience prouvée le 12/07/2025

Super séjour ! Très beau bungalow (Malibu) et très propre. Site très propre et bien sécurisé. Chouettes activités pour les enfants, personnel toujours souriant et disponible.

Par Christine il y a 4 mois

Camping Sandaya La Bosse

Ensemble satisfaisant, joli camping avec accès direct à la plage, soleil ou ombre, personnel sympa

Ensemble satisfaisant, joli camping avec accès direct à la plage, emplacement avec soleil ou ombre, personnel sympa. Bien

Par Cyrille il y a 4 mois

Camping Sandaya Deux Fontaines Névez

Bon séjour animé par une equipe aimable et professionelle.des points forts a noter. Le snack est bon. Bonnes frites, bons produits et temps d attentes raisonnnables. L espace aquatique est bien. L equipe au bar est serviable. 3 connexions wifi gratuites. Mais des points faibles sont à noter. Emplacement premium petit, et je pense non conforme aux 100 m2 garantis. Habitué à la marque sandaya nous avons eu clairement peur que nos tentes ne passent pas.c est la 1ere fois, alors que j ai deja eu des emplacements de 80 m2. Le choix de ne pas mettre de bloc sanitaire à proximité sous prétexte que l on a un bloc privatif est une erreur. Nous passons notre temps à nous attendre car l alternative est a 300 m.pertes de temps assurée. Aucun arbre sur notre emplacement. Pour des campings-car ca ne pose pas de probleme, en tente c est different. L épicerie est tres chère. 2.90? le litre de lait ! C est bien trop.le px de la location du frigo est bien trop élevé comparé a d autres.110 contre 60 l année passée c est énorme.

Par Yann L. il y a 4 mois

Camping Sandaya Escale Saint-Gilles Bénodet

Fijne camping. Mooi ingericht. Goede faciliteiten. Leuk entertainment voor kinderen. Ze stralen uit dat ze er echt zin in hebben je een fijne vakantie te geven.

Par Martijn il y a 4 mois

Camping Sandaya Mont-Saint-Michel

Sehr hilfsbereites und freundliches Servicepersonal. Großer, schöner Platz mit eigenem Sanitärgebäude (Inklusive Liegen und Sonnenschirm) am Stellplatz. Schön gelegen. Nur wenig Stellplätze - das Meiste sind Mobilhomes.

Par Andrea il y a 4 mois

Camping Sandaya Soulac Plage Soulac-sur-Mer

Schöner Platz im allgemeinen aber der Stellplatz an der Bühne ist eine Zumutung und leider keine Erholung - dafür müsste es Rabatt geben . Sanitäranlagen für 4 Sterne nicht gepflegt genug

Par Vera il y a 4 mois

Camping Sandaya Séquoia Parc Saint-Just-Luzac

séjour en demi teinte, nous ne reviendrons pas dans ce camping. mauvais accueil, emplacement pas conforme à nos attentes, structures d'activités mal réparti dans le camping par rapport à sa superficie.

Par Ulrich il y a 4 mois

Camping Sandaya Le Grand Dague Atur

Alles was netjes zeker ook de logging wel waren er veel huisjes die niet recht stonden waardoor de deuren constant dichtvielen en er zaten grote bobbels in de vloeren waarschijnlijk door eerder lekkages waardoor de deuren niet open of dicht konden.
Verder hebben we genoten van onze vakantie.

Par Patrick il y a 4 mois